19 Kasım 2007 Pazartesi

2007 Kasımında altın orman izninde muhkem kaziye

Av.Senih ÖZAY - Av.Eren İLHAN GÜNEY – Av.Cem NEMUTLU
1407 Sk. No:2 K:3 D:5 Alsancak İZMİR TÜRKİYE
Tel:+90.232.4210092-94-95-96 Faks:+90.232.4210115 GSM: 0542 329 84 78
senihozay@hotmail.com-erenguney@gmail.com- cnemutlu@hotmail.com



BASIN AÇIKLAMASI

Ben şimdi Basın’a bugün gelen 25.09.2007 günü verilmiş olan Danıştay onama kararını sunarken;

Hatırlatayım ki, 3549 sayılı Bergama altın madeni orman izninin uzatılması işlemi için İzmir 1. İdare Mahkemesi 2004/664 Esas 2004/1690 Karar sayılı ek ilamı ile muhteşem bir iptal kararı vermiş idi.

İşte bu yerel mahkeme kararı Danıştay 8. Dairesinin 27.6.2006 tarih ve 2005/1296 Esas 2006/2701 Kararı ile onanmıştır.

İşte bu ilama da yapılan itirazı, ki ekte görünüz, ‘’olumsuz etkileri kaldıracak önlemlerin alındığı öne sürülerek karar düzeltmesi‘’ istenmiş. Bu ilam bu işlemlere, arkaya dolanmalara taptaze “YETER ARTIK!” demiş oluyor… Bugünkü tarih itibariyle “YETER ARTIK!” onanmıştır.

Yani “Kesin Hüküm” oluşmuştur.

Biz şimdi Bergama siyanürlü altın madeni için bugün idareye başvurup 30 gün içinde madenin kapatılmasını savunacağız. Kapatmazlarsa 31. gün, aklın almayacağı kadar titiz, haklı ısrarlı olarak; sorumlulardan, bakan, vali, genel müdür, mühendis, ilgili memurlar hakkında kamuoyuna sert açıklamalar, suç duyuruları, teftişler, tazminat talepleri, AİHM ihlal talepleri yapmak durumunda olacağız….

Şu anda Bergama’da bunca mahkeme kararına rağmen bir rehabilitasyon düşünülmeyip, hatta üç kat kapasite artırımı iç kararı alınabiliyorsa ve Bergama’ya hiç hesapta olmayan, kendi iptal edilmiş ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) kararına uymayan ve Havran’dan, Gümüşhane’den toprak getirerek, Efemçukuru’ndan ve Uşak’tan toprak getirmeyi planlayanların, Kaz Dağlarına da ‘’siz çok bağırıyor, çağırıyorsunuz; sizin toprağınızı sizin orada siyanürlemeyeceğiz, Bergama’ya işletmeye siyanürlemeye getireceğiz‘’ demeleri an meselesidir.

ARTIK KAMUOYUNUN, BASININ VE HALKIN; BERGAMA İNSANI’NIN KADINI’NIN, ÇOCUĞUNUN VE DOĞASININ YANINDA OLMASI ZAMANI GELMİŞTİR…

SENİH ÖZAY
AVUKAT



NOT: Önümüzdeki hafta sevgili gazeteci arkadaşlarımı büroma davet ederek AİHM’den alınan 315 ihlal sonrası 1470 kişilik 2. İhlal davasının sürüyor oluşu yanında, şimdi 3 kat kapasite artırmaya karşılık tehlikeyi sezen, karılarının göğüslerinin alınmaya başlandığını, ölümlerin arttığını gören, hiç de zenginleşmediklerini gören ve böylece artık kızmaya başlayan Bergama Köylülerinin verdiği vekaletname sayısının 2.600 olduğunu, Bergama gitti Koza firmasına teslim oldu, tükendiler denemeyeceğini, baskı ile azil sayısının da 6 olduğunu, neden vekaletname verdiğimi bilmiyorum diyen tek kişinin avukatlığından da benim istifa ettiğimi, artık yörede altın firmasına tepkinin öfkenin arttığını, belgeleriyle aktaracağım.

Öte yandan Bergama’da meslektaşım Fuat Ateşoğlu’nun da yöredeki ölüm sayısının artışı, kanser vakalarının artışı ve bayanlarda göğüs alınma sayısının artışı ve sağlık taraması yolunda hazırladığı tespit davasını aktaracağım….

Öte yandan Uşak Eşme’de alınan alın madeni kapatma Danıştay kararına karşı durmadan kafa patlatan firmanın İstanbul’da Üniversitelerde yöre toprağını zenginleştirerek (yani normal altınlı topraktan bol altınlı toprağa çevirdikten sonra Bergama’ya getirme çalışması yaptıklarını size aktaracağım…


Ve ve Anayasa Mahkemesi önünde Maden Yasası (Dosya no: 2004/70) ve Çevre Yasası’nın (Dosya no: 2005/16) iptal gündemi ile bulunuşunu ve oraya müdahil olmak için ve mahkemeye konuşmak bilgi vermek için, mahkemeye “4 yıl oldu çok uzadı acil karar diliyoruz” diyen başvuran sayısını, Bergama ve Uşak ve Kaz Dağları ve Körfez bölgesi insanlarının yoğun başvuru dilekçelerini sunacağım.

AİHM’den gelen ve son 3 yıldır Bergama altın dosyasındaki gelişmeleri soran bilgi isteyen ara kararlarını göstereceğim…

İçişleri Bakanlığı’nın altın firması avukatına, benim Birsel Lemke’nin otelinde kaldığım yolunda bilgi vermesi verdiğini sanması ve bu tip Alman ajanı numaralarının artık bayatlaması ve benim canımı sıkması üzerine İçişleri Bakanlığı hakkında ve Cumhurbaşkanlığı hakkında da bu tür bilgi verme hukukunun kötüye kullanılması konusunda Devlet Denetleme Kurulunu
-talebime rağmen- çalıştırmayışı ile ilgili de tazminat davasını açtığımı göstereceğim.

Çaktırmadan, daha evvel Danıştay’ca tamamen terk ettirilen Sivrihisar altın madenini tekrar hortlatarak açmaya izin vermeye kalkışılmasına karşı daha bu hafta Eskişehir İdare Mahkemesi’nde Çevre Bakanlığı aleyhinde dava açtığımın belgelerini aktarayım istiyorum.

AİHM kararlarının uygulanmasını denetleyen Avrupa Bakanlar Konseyinin bizden istediği “neler oluyor” yollu talebine verdiğim raporu göstereyim istiyorum.

Koza altın firmasının Köy muhtarlıklarına çektiği taze ‘’şu parseli ver gel anlaşalım, anlaşamazsak Enerji Bakanlığına istimlak ettirterek alacağım o yerleri‘’ konulu ihtarnamelerini göstereceğim.

Velhasıl bekleyin, davet edeceğim…
SELAMLAR…


1

Hiç yorum yok: